top of page

Öka försäljningen med data! Fallstudie: Öka butikernas försäljning i köpcentret

Köpcentrum/gallerior har länge dragit nytta av att samla in information om antalet besökare och se besök-mönster och flöden om hur människor rör sig. Men tänk om de kunde gräva djupare? IMAS Group föreslår ett nytt tillvägagångssätt där man samlar in butik för alla butiker i ett och samma system, vilket ger gallerior och hyresgäster en mängd data.


Kraften i kombinerade teknologier

Vår lösning kombinerar styrkorna hos WiFi och de senaste sensorteknologier. WiFi erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att samla in breda besöksdata över stora områden, medan strategiskt placerade 3D/AI-sensorer ger exakt noggrannhet och värdefulla demografiska insikter som ålder och kön.


Kombinationen av teknologier ger synergier

Individuell butikstrafik: Se exakt hur många besökare som kommer in i varje butik, detta möjliggör en tydligare förståelse av hyresgästernas prestanda i förhållande till den totala trafiken till köpcentret.

Analys av konverteringsgraden: Genom att integrera försäljnings- och besöksdata från enskilda butiker kan köpcentret beräkna konverteringsgraden, identifiera toppar och dalar i försäljningen och optimera hyresgästmixen.

Riktad marknadsföring och kampanjer: Med hjälp av demografisk data kan köpcentret skräddarsy kampanjer för att locka specifika kundsegment till butiker som vänder sig till dem.


en fallstudie för ett köpcenter

Föreställ dig ett köpcentrum som heter "Sunway City" som implementerar den här kombinerade tekniken. Förutom att se data över antal besök, demografi och försäljning över varje butik kan de även följa de dagliga besöksflödena runt om i hela centret. Sunway City kan då:

Analysera data: Genom att titta på demografi och konverteringsgraden, upptäcker de att butiken vänder sig till en yngre målgrupp men inte attraherar dem.

Riktad åtgärd: Sunway City samarbetar med butiken för att lansera kampanjer i sociala medier riktade mot den önskade demografin och erbjuder speciella kampanjer för att uppmuntra besök.

Mät framgång: Med IMAS analysplattform kan Sunway City se kampanjens resultat baserat på butikens trafik och försäljning, vilket visar effektiviteten i datadrivet beslutsfattande.


Fördelar för alla: Köpcenter och hyresgäster trivs

Detta tillvägagångssätt skapar en win-win-situation:

Köpcenter: Få en djupare förståelse för hyresgästernas prestanda, optimera hyresgästmixen och skapa en datadriven marknadsföringsstrategi för att locka fler kunder och öka de totala intäkterna.

Hyresgäster: Få värdefulla insikter om sin egen besökstrafik och kunddemografi, så att de kan skräddarsy kampanjer, optimera bemanningen och förbättra butiksupplevelserna.


Framtiden för köpcentrum är redan här

IMAS Groups kombinerade teknik för besöksräkning gör det möjligt för köpcentra att gå bortom grundläggande besöksdata. Genom att låsa upp varje enskild butiks resultat kan gallerior och hyresgäster arbeta tillsammans för att skapa ännu bättre förutsättningar för handeln.


Är du redo att ta ditt köpcentrum till nästa nivå? Kontakta IMAS Group idag och upptäck kraften i besöksdata.

Comments


bottom of page