top of page

AMF Fastigheter jobbar aktivt för att minska smittspridningen

Uppdaterat: 11 jan. 2021

– Det ska vara tryggt att handla hos oss, därför har vi valt att räkna alla våra besökare i realtid, det berättar Erik Nylund som är teknisk chef på AMF Fastigheter. Här berättar Erik hur de med hjälp av besöksräknare har koll på hur många som just nu befinner sig inne i handelsplatserna, allt för att aktivt kunna minska smittspridningen och undvika att det bildas trängsel.

– IMAS förstod snabbt våra behov och vi har idag en väl fungerande lösning. Det är vi glada för, berättar Erik Nylund, teknisk chef på AMF Fastigheter. Foto: Gallerian, AMF Fastigheter.

– IMAS förstod snabbt våra behov och vi har idag en väl fungerande lösning. Det är vi glada för, säger Erik Nylund som är teknisk chef på AMF Fastigheter.


Sedan 2015 har IMAS levererat information från besöksräknare till AMF Fastigheters handelsplatser i Stockholm för att mäta antalet besökare och följa hur de rör sig.


– När pandemin började använde vi oss av historiska data över antalet besökare och kommunicerade ut de tider då det är färre människor i rörelse på handelsplatserna för att ge våra besökare möjligheten att kunna planera sitt besök, informationen lades ut på handelsplatsernas webbplatser.


Erik förklarar att man ganska omgående ville hitta en lösning där man i realtid kunde räkna exakt hur många som befinner sig inne i lokalerna.


– Vi frågade IMAS om det var möjligt att räkna antalet besökare i realtid inne i lokalerna.

Det visade sig att förutom mindre justeringar och tester kunde AMF Fastigheter använda sig av besöksräknarna som redan fanns på plats. Systemet visar i realtid besökarantalet, när besökarantalet är på väg upp blir personal på platsen kontaktade direkt och kan agera.


– Vår personal är hela tiden i direktkontakt med systemet. Det handlar om att vara måna om våra besökare och undvika trängsel. Det är väldigt viktigt för oss att kunna agera så snabbt som möjligt.


– IMAS förstod snabbt våra behov och vi har idag en väl fungerande lösning. Det är vi glada för, avslutar Erik.


Eriks tips för att besöksräkningen ska fungera i realtid:

· Tänk helhet.

· Täck alla ingångar och utgångar samt personalvägar.

· Välj kundräknare med hög kvalitet, de vi hade på plats var redan utrustade med den här möjligheten (3D besöksräknare från tillverkaren Xovis).

· Prata med en specialist så kan du snabbt komma igång.


Så här fungerar realtidsmätning med hjälp av kundräknare/besöksräknare:

· 3D-besöksräknare monteras enkelt i alla ingångar och utgångar.

· Som sen skickar data direkt till IMAS webbportal Xperio, som gör beräkningar och kontrollerar alla sensorer.

· Via webbportalen anger man besöksgränsen.

· Om gränsen uppnås skickar Xperio automatiska meddelanden och visar rött, vilket gör att man snabbt och enkelt kan göra justeringar.

· Det går att följa besökarantalet i realtid via mobil, surfplatta eller dator.

· Realtidsinformationen kan presenteras i önskat format, exempelvis på skärmar vid ingången.

· Automatiska stoppljusfunktioner och skärmar vid ingången är vanligt hos IMAS kunder i Tyskland.


AMF Fastigheters handelsplatser i Stockholm

· Gallerian

· Mood Stockholm

· Västermalmsgallerian

· Fältöversten

· Ringen


Om IMAS

Vi hjälper butiker, köpcentrum och offentliga aktörer att samla in och förstå information om sina kunder och besökare. Informationen kommer från besöksräknare, affärssystem och andra datakällor. IMAS har över 30 års erfarenhet och är en av de ledande aktörerna i Europa inom besöksräkning och har även kontor i Indien, Thailand och Indonesien.Comments


bottom of page