top of page

Den ultimata guiden: Öka butikseffektiviteten med besöksdata

Uppdaterat: 28 apr. 2023

Du som jobbar i en butik vet du att försäljningen beror på många faktorer. Prissättning, prudukt, kampanjer och plats påverkar alla försäljningen på olika sätt och det inte alltid lätt att förutse när och hur många kunder som kommer att göra ett köp. Men det är här som besöksdata kommer in och ger dig möjlighet att ta kontroll över din butiks försäljning och öka effektiviteten.


Hur besöksdata påverkar försäljningsdelen

Alla som kommer in i din butik kommer inte att göra ett köp. Beroende på vilka sorts produkter du säljer kommer försäljningsandel att se annorlunda ut. Det viktiga är att ta reda på din nuvarande försäljningsandel. Och det är här retail analytics kommer in. Genom att analysera besöksdata kommer du snabbt kunna identifiera mönster i antalet besökare och antalet försäljningar och arbeta för att förbättra den över tiden.


Kundflödet i butiken

Att veta när besökare kommer in i din butik är lika viktigt som att veta antalet besökare. Genom att identifiera perioder med hög och låg trafik kan du optimera butikens personaltimmar. På det sättet kan du förbättra kundupplevelsen och ge butiken och dess anställda de bästa förutsättningarna för konvertera besökare till köpande kunder.


Tre nyckelkomponenter

Men vad gör man med den här informationen när man väl har den? Vi har under åren identifierat tre viktiga komponenter som alla förbättrar försäljningsinsatserna och säljandelen:

  • Kundflödet är förutsägbart

  • Kundflöde och försäljningsandel är viktiga delar av formeln som hjälper dig att förstå var försäljningen kommer ifrån och varför.

  • Kundorientering är en av de snabbaste och mest kostnadseffektiva metoderna för att öka säljandelen.

Genom att använda besöksdata kan du ta kontroll över din butiks försäljning och förbättra dess effektivitet. Genom att förstå butikens besöksmönster och försäljningsandel kommer du att kunna omvandla fler besökare till köpande kunder.


Använd IMAS Retail-guide

Upptäck hur du tar kontroll över din butiks försäljning genom att använda dig av besöksdata och ett antal praktiska strategier. Med vår guide kan du börja arbetet redan idag.


Tveka inte att kontakta oss för mer information om hur insamling av besöksdata kan hjälpa dig att öka din butiks effektivitet och lönsamhet.


コメント


bottom of page