top of page

Ideell organisation använder besöksdata för att bygga förtroende

Den ideella organisationen Mangfoldshuset Trøndelag i Trondheim, Norge, har börjat använda besöksdata från IMAS Group. – Besöksdata är viktigt eftersom vi måste veta hur det går för oss och vad som lockar. Förtroende och trygghet är nyckelbegrepp om man vill lyckas när statliga myndigheter och kommuner är inblandade, säger Ahmet Karais, ansvarig för den dagliga verksamheten på Mangfoldshuset.

Mangfoldshuset Trøndelag i Trondheim är en ideell organisation som uppmuntrar tonåringar med bakgrund från olika delar av världen att träffas och umgås. I centrum av Trondheim delar de med andra frivillig organisationer en lokal på 300 kvadratmeter.


Transparent data från en tredje part

För att driva sin verksamhet på ett trovärdigt sätt måste de vara transparenta och ha uppgifter om antalet besökare och vilka aktiviteter de besökt.


– Det är viktigt för en ideell organisation som oss men även utifrån ett socialt entreprenörskap, då det byggde förtroende när vi kan presentera statistik insamlad av en tredje part, i det här fallet IMAS, säger Karais.


Besöksdata ger information om demografin

För att veta hur många män och kvinnor som besöker de olika aktiviteterna använder Mangfoldshuset Trøndelag besöksräknarna utrustade med AI-teknik. Mjukvaran kan med hjälp av en ansiktsigenkänning se skillnad på män och kvinnor utan att det påverkar den personliga integriteten.


– Det är väldigt användbart för oss att veta hur många killar och tjejer som besöker våra aktiviteter. Vi kan förbättra och ge information om hur våra projekt fortlöper men också mer i detalj se vilka som besöker dem, säger Karais.


Comentários


bottom of page