top of page

Konsthallen Accelerator satsar på besöksräknare för att främja besöksupplevelsen

Uppdaterat: 11 jan. 2021

Stockholms universitets vetenskapliga konsthall Accelerator har efter en upphandling valt att räkna sina besökare med hjälp av besöksräknare från IMAS. Besöksräknarna samlar in validerad information för att verksamheten ska kunna fatta beslut som i slutändan gynnar besöksupplevelsen. Den nya konsthallen kommer även i realtid kunna se hur många som vistas i lokalerna.


Accelerator 2019. Foto Ingmarie Andersson.


- Det är viktigt för vår verksamhet att enkelt kunna räkna våra besökare och veta hur många som besöker konsthallen. Ju mer vi vet om när besökarna kommer, och hur många de är, desto smartare kan vi planera och göra besöksupplevelsen bättre, säger Tove Nilson, kommunikationsansvarig på Accelerator.


Besöksräknarna som Accelerator har valt är utrustade med 3D-teknik och kan samla in information om besökarna är män eller kvinnor samt om de är barn eller vuxna. Man kan även mäta antalet besökare i realtid.


- Det underlättar givetvis för oss att via en webbläsare i datorn eller mobilen veta hur många besökare vi har inne i lokalerna, säger Tove.


Via IMAS egna webbportal Xperio kan en eller flera användare enkelt ta del av den här informationen samt se statistik och få rapporter om besöken.


- Besöksräkning handlar om att med hjälp av vetenskapligt tillvägagångssätt samla in information för att sen kunna fatta beslut som förbättrar för verksamheten. Därför känns det extra roligt att få Stockholms universitets vetenskapliga konsthall Accelerator som ny kund, säger Simon Lidholm, kundansvarig för IMAS offentliga miljöer.


Inom kort planeras besöksräknarna vara på plats för att sen kunna räkna besökare när verksamheten åter öppnar portarna efter stängningen i samband med covid-19. Den nya konsthallen inryms idag i lokaler där det tidigare pågick forskning inom acceleratorfysik. Accelerator är en plats där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts och är en del av Stockholms universitet.


Sedan tidigare använder sig bland annat Skansen, Västerbottens museum, Stockholms stadsarkiv och Universeum i Göteborg sig av IMAS tjänster för att kunna fatta beslut som bygger på statistisk insamlad information.


All informationsinhämtning är anonymiserad och datalagring sker i enlighet med GDPR.

Comments


bottom of page