top of page

Kramfors bibliotek väljer besöksräknarpaket utan bindningstid

Uppdaterat: 11 jan. 2021

Kramfors bibliotek kommer framöver att räkna sina besökare med hjälp av IMAS. Enkel och tydlig lösning samt avsaknaden av bindningstid gjorde att valet av besöksräknare föll på IMAS, berättar bibliotekarie och systemansvarig Elin Gustavsson.

Bild från Kramfors bibliotek.


Biblioteket i Kramfors behövde hitta en ny lösning för att räkna antalet besökare. Man tittade runt på marknaden och bestämde sig för att satsa på IMAS flexibla månadspaket utan bindningstid.


-Vi kollade på olika alternativ och kom fram till att IMAS lösning passar oss bäst. Just enkelheten att komma igång, ett lättförståeligt och tydligt system samt att det inte är någon bindningstid, var huvudanledningarna, säger Elin Gustavsson, på Kramfors bibliotek.

Kramfors biblioteket är ett folkbibliotek och skickar regelbundet besöksstatistik till Kungliga biblioteket. En minst lika viktig anledning till att hålla koll på antalet besökare är bättre verksamhetsplanering. Via IMAS egna webbportal Xperio™ tar användarna del av rapporter och statistik.


- Den här informationen hjälper oss att planera vår verksamhet, vi kan se när vi har extra tryck samt följa upp antalet besökare på våra evenemang och enkelt jämföra över tid, säger Elin.


- Vi är glada över att Kramfors bibliotek har förtroende för vår lösning och vi ser framemot att leverera enkel och tydlig besöksstatisk, säger Simon Lidholm, kundansvarig för IMAS offentliga miljöer.


IMAS hjälper idag många bibliotek i Norden och Tyskland att samla in besöksstatistik. Några av biblioteken i Sverige är Täby bibliotek, Karlskrona bibliotek, Sundbybergs bibliotek, Ljungskile bibliotek, Kungälvs bibliotek samt Trollhättans bibliotek.

Comments


bottom of page