top of page

Mässor och utställningar öppnas med hjälp av besöksräknare

I början av september öppnade Norges Varemesse dörrarna för första gången sedan pandemin startade. Det berömda mässcentret i Oslo använder numera besöksräknare i realtid från IMAS för att se till att det inte blir trångt i mässområdet. - Det känns väldigt bra att vara tillbaka, det är en härlig stämning på jobbet och folk är glada, säger Anders Skaslien, Director Expo Operations.

Norges Varemesse planerade förra året att fira 100-årsjubileum, men i mars 2020 fick verksamheten stängas ner. Nu är det dags att fortsätta firandet och till hjälp har det moderna mässcentret installerat ett 20-tal besöksräknare från IMAS, med bland annat realtidsfunktion.

- Vi har installerat besöksräknare vid alla ingångar och utgångar. Vårt säkerhetsteam vet exakt hur många människor det finns i lokalerna, i de olika utställningshallarna. När 75% av vår kapacitet är nådd börjar vår personal förbereda sig för köbildning, säger Anders.


Planen är att använda besöksräkningssystemet för att se var och hur besökarna rör sig

Nu har Norge öppnat upp men mässarrangörer är fortfarande skyldiga att hålla reda på antalet besökare i lokalen. Förutom att räkna besökare i realtid har Norges Varemesse planer på använda informationen för marknadsföring och analys.


- Vi är mycket nöjda med lösningen från IMAS. Inom organisationen planerar vi att använda informationen från besöksräknarna till att analysera besöksflöden och se var och hur länge besökarna stannar.

Fakta Norges Varemesse

Norges Varemesse och Thon Hotel Arena har totalt 55 mötesrum i alla storlekar och 39 000 kvm salutrymme för utställningar och evenemang.

Commenti


bottom of page