top of page

Tio ICA-butiker väljer realtidsmätning utan bindningstid

Uppdaterat: 11 jan. 2021

Under december månad har tio ICA-butiker valt att teckna avtal med IMAS för att kunna räkna exakt hur många kunder som befinner sig i affären. – Butikerna har valt vårt flexibla avtal utan bindningstid, nu välkomnar vi ännu fler ICA-handlare att kontakta oss för att omgående kunna komma igång med tjänsten, säger Fritz Dimmlich, ansvarig för IMAS i Norden.

Just nu väljer allt fler butiker, köpcentrum och offentliga aktörer realtididsmätning för att bidra till minskad smittspridning i samhället. ICA-butikerna som har tecknat avtal med IMAS under december har nu full kontroll på antalet besökare och kan via en webbportal enkelt följa antalet besökare och justera det maximala besökarantalet.


– Tjänsten är en stor trygghet både för personalen och besökarna då information kan användas för att ta ett proaktivt beslut gällande antalet besökare, berättar Fritz Dimmlich.

– IMAS erbjuder ett för marknaden unikt flexibelt avtal utan bindningstid med snabb och personlig support, vi använder den senaste tekniken och ser till att systemet fungerar som det ska, säger Fritz.


Information kan om man önskar visas på skärmar eller automatiskt hantera trafikljus vid ingången. Ett grönt ljus visas när det är ok att gå in i butiken och ett rött när det är fullt.

ICA-butiker som har valt realtidsmätning:


Tips för att besöksräkningen ska fungera i realtid:

  • Tänk helhet.

  • För att systemet skall kunna leverera korrekta siffror rekommenderar vi att alla ingångar, utgångar och hissar samt personalvägar har besöksräknare.

  • Välj kundräknare med hög kvalitet (i vårt paket erbjuder vi marknadsledande besöksräknare med 3D-teknik).

Så här fungerar realtidsmätning med hjälp av kundräknare/besöksräknare:

  • 3D-besöksräknare monteras enkelt i alla ingångar och utgångar (inkl. hiss och personalingångar)

  • Besöksräknarna skickar data direkt till IMAS webbportal Xperio, som gör beräkningar och kontrollerar alla sensorer.

  • Via webbportalen anger man besöksgränsen.

  • Om gränsen uppnås skickar Xperio automatiska meddelanden och visar rött, vilket gör att man snabbt och enkelt kan göra justeringar.

  • Det går att följa besökarantalet i realtid via mobil, surfplatta eller dator.

  • Realtidsinformationen kan presenteras i önskat format, exempelvis på skärmar vid ingången.

  • Automatiska stoppljusfunktioner och skärmar vid ingången är enkelt att ansluta.


Om IMAS

Vi hjälper butiker, köpcentrum och offentliga aktörer att samla in och förstå information om sina kunder och besökare. Informationen kommer från besöksräknare, affärssystem och andra datakällor. IMAS har över 30 års erfarenhet och är en av de ledande aktörerna i Europa inom besöksräkning och har även kontor i Indien, Thailand och Indonesien.

Comments


bottom of page