top of page

Passenger Tracking System (PTS) installeras på 3 stora flygplatser i Thailand

IMAS har i samarbete med Turnkey Communication Service PCL (TKC) och Xovis AG tilldelats ett stort kontrakt i Thailand av Airport of Thailand PLC (AOT). Partnerskapet kommer att installera ett Passenger Tracking System (PTS) på Suvarnabhumi, Don Mueang International och Phukets två internationella flygplatser. PTS kommer att minska kötiden och öka kundnöjdheten på flygplatserna. Kontraktet är det enskilt största i IMAS 30-åriga historia och stärker ytterligare IMAS närvaro Sydostasien.


Kontraktet är det enskilt största i IMAS 30-åriga historia och stärker ytterligare IMAS närvaro Sydostasien.

Inledningsvis kommer mer än 1 000 sensorer att installeras på de tre flygplatserna och integreras med Xovis Passenger Tracking System för att spåra och se hur besökare rör sig i realtid.


– Vi är verkligen hedrade över uppdraget från TCK. Tillsammans med Xovis ser vi fram emot att tillföra värde till driften av AOT-flygplatser i Thailand och ett långsiktigt partnerskap med TKC, säger Peter Nicolaus, VD på IMAS Group.


Minska kötiden och öka försäljningen i butikerna

Med hjälp av det nya systemet kommer flygplatspersonalen att kunna planera och reducera kötiden vid så kallade flaskhalsar, som till exempel incheckning, immigration och säkerhet.


Före pandemin hade de tre flygplatserna mer än 120 miljoner passagerare per år och under rusningstid hade flygplatserna långa kötider på dessa ställen. På en global nivå har kötiden till incheckning faktiskt ökat i samband med att reserestriktioner har lättat.


Passagerare kommer via flygplatsens app kunna se ett estimat på hur lång tid det tar att resa till flygplatsen, checka in och komma igenom immigrationsprocessen.


– Xovis PTS kommer att stödja AOT för att öka passagerarupplevelsen på de tre flygplatserna genom att minska passagerarnas kötid. Mindre kötid innebär högre passagerarnöjdhet och mer tid över för att kunna besöka flygplatsernas butiker, säger Monthira Boonpharawd, landschef på IMAS Thailand.


IMAS stärker närvaron i Sydostasien

Kontraktet har stor strategisk betydelse för IMAS i Sydostasien. Förutom i Thailand har IMAS ett kontor i Indonesien och Vietnam. Vi planerar också att etablera ett kontor i Malaysia 2022 och detta kontor kommer att täcka marknaderna i Malaysia och Singapore.

Commentaires


bottom of page