top of page

Populärt konstmuseum räknar besökare med IMAS

Prins Eugen’s Waldemarsudde, som är ett av Sveriges mest besökta konstmuseer, har valt att räkna sina besökare med hjälp av besöksräknare från IMAS. ”Vi behöver mer exakt besöksräkning och valet föll på IMAS”, säger säkerhetschef Mikael Kirsch, på Prins Eugens Waldemarsudde.


Waldermarsudde museum
Waldermarsudde har uppgraderat sitt besöksräkningssystem. Foto-©-Yanan-Li

Det anrika museet på Djurgården i Stockholm har årligen cirka 120 000 - 150 000 betalande besökare och tillsammans med museets slottspark på 7 hektar har museet uppskattningsvis 400 000 besökare.


”IMAS fick goda rekommendationer”

Prins Eugens Waldemarsudde har valt att använda sig av IMAS flexibla besöksräkningssystem där all hårdvara, personlig support och service ingår till ett fast pris, utan någon bindningstid.


- Vi valde besöksräkning från IMAS då de fick goda rekommendationer ifrån vårt nätverk, berättar Mikael Kirsch.


Syftet är att få en mer exakt räkning av besökarna till museets slottspark.


- Statistiken är viktigt för oss, bland att annat skickas den till myndigheten för kulturanalys som följer antalet museibesökare, berättar Mikael.


Prins Eugens Waldemarsudde, som ursprungligen var hem åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest besökta konstmuseer. Museet ligger vackert beläget på Djurgården, Stockholm.


Om IMAS

Vi förser köpcentrum, butiker, retailkedjor, städer och offentliga aktörer med information om antalet besökare, rörelsemönster och mer avancerad statistik om kön, ålder och uppehållstid. Våra tjänster har varken bidningstid eller några startavgifter. Kontakta oss så berättar vi mer.


Comments


bottom of page