top of page

SPORTMASTER samlar in besöksdata med IMAS

Under 2022 har IMAS Group Danmark avsevärt utökat verksamheten och flera nya kunder har tillkommit både inom butik- och den offentliga sektorn. En av de senaste retailkedjorna att ansluta sig till IMAS är den danska sportkedjan SPORTMASTER med cirka 75 butiker runt om i landet. Strax innan årsskiftet avslutades den första av två utrullningar.

– SPORTMASTER kan nu se hur många besökare de har, detta är grunden när man samlar in besöksdata. De kan också, till exempel, se butikens konverteringsfrekvens, med andra ord hur många av besökarna som gör ett köp och konverterar till kunder, säger David Kern Sloth, försäljningsdirektör på IMAS Group Denmark.


Lyckad utrullning

Efter att ha testat olika besöksräkningsleverantörer beslutade SPORTMASTER att IMAS-lösningar var det bästa valet för deras affärsbehov.


Den första av två utrullningar avslutades i slutet av 2022 och idag är ungefär hälften av butikerna utrustade med de senaste besöksräknarna.


– Vi känner att vi har stöttats hela vägen, David och Torben från IMAS har varit där hela tiden och utrullningen har levererats i tid.


Processen har varit fantastisk redan från början. Vi har fått det värde vi letat efter och jag ger mina bästa rekommendationer, säger Martin Rasmussen, på SPORTMASTER.

Besöksdata utan bindningstid

SPORTMASTER har valt IMAS Groups flexibla besöksräkningssystem, som kommer utan bindningstid och dolda startavgifter. I IMAS analysverktyg Xperio kan ett brett utbud av produktivitetsanalyser köras. En av dem är butikens konverteringsfrekvens och den kan användas som en KPI för att förbättra butiksdriften genom att optimera resurserna och öka försäljningen.


Den andra utrullningen av resterande SPORTMASTER-butiker kommer att ske under första halvåret 2023.


Om SPORTMASTER

SPORTMASTER är konsumentens favoritsportkedja. De har 75 butiker i Danmark och en webbutik. SPORTMASTER är en del av Frasers Group som driver över 800 butiker i Storbritannien och cirka 500 butiker över hela Europa.

Comments


bottom of page