Analysverktyg för kundanalys & kundinsikt

Xperio är vår egenutvecklade webbplattform där all data samlas, processas och presenteras. Xperio är en väldigt komplett plattform med oerhörda möjligheter för varierande ändamål. Här presenteras statistiska data i form av tabeller, diagram, kartor, heatmaps och KPI:er. Se nedan för en snabb överblick av vad plattformen erbjuder:

Dashboard

​Dashboard med realtidsstatistik och översiktsdiagram​. Se vid första anblicken hur siffrorna för dagen, veckan och månaden korresponderar till föregående period. Uppgång eller nedgång? Dashboarden visar också fördelningen av besökare över de olika entréer och passager du mäter vid.

Statistisk djupanalys

Avancerad jämförelse med djupanalys av omsättning, konverteringsgrad, bemanning, m.m. Välj jämförelseperiod, såsom vecka mot samma vecka förra året, månad mot månad, eller vilket intervall du vill. Begränsa urvalet med tidsperiod under dagen, exkludering av valda veckodagar och mycket mer.

Map report

Se alla siffror i sitt sammanhang med hjälp av en planritning över anläggningen. Vi märker ut zoner, våningsplan, trappor, externa och interna entréer m.m. så att du snabbt och lätt kan se var saker händer. Varma och kalla zoner för besöksflöde och uppehållstid blir synliga direkt och du kan ta beslut och följa upp förändringar.

Väderkorrelerad statistik

​Automatisk hämtning av väderdata från yr.no kopplat till varje dags statistik. 10 dagars prognos läggs in och uppdateras kontinuerligt, så du kan planera bemanning och aktiviteter i tid. Dagens faktiska väder sparas slutligt i databasen så du kan göra exakta jämförelser med tidigare år.

Smarta integrationer

​Integration med POS (kassasystem), personalsystem, m.m. Hämta data automatiskt eller lägg in manuellt sådant som antal arbetade timmar, antal kvitton, omsättning, etc. och få en mer detaljerad produktivitetsrapport att utgå ifrån.

Öppet API

​Väldokumenterat API med möjlighet att koppla egna applikationer för att hämta och skicka data till och från systemet. Vill du visa statistiken på ett helt eget sätt i en egen miljö så finns alla möjligheter att göra det på ett smidigt sätt.

Tillgänglighet och personalplanering

​Tillsammans med besökstalen från kundräknare så ger PoS-integrationen en direkt inblick i nyckeltal såsom

 • Tillgänglighet – hur mycket tid får personalen möjlighet att tillägna varje besökare

 • Konverteringsgrad – hur många besökare blir kunder

 • Varukorgsstorlek – hur stor är omsättningen per kund

 • Försäljningstid – hur stor är omsättningen per arbetad timme

PoS-integration och nyckeltal

Användbar information från kassasystem är extremt viktigt för att utveckla detaljhandeln, öka omsättningen och vinsten i en säljande verksamhet. Kopplat till besökstalen i lokalerna från kundräknare så blir det direkt uppenbart hur väl verksamheten presterar.​

 • Omsättning – automatisk inhämtning från POS-system eller manuell inrapportering från butikspersonal

 • Antal kunder (kvitton)

 • Antal varor

 • Arbetade personaltimmar per dag

Behovsdriven utveckling

Webbportalens utveckling drivs till stor del av önskemål och behov vi ser hos våra kunder. Därför sätter vi stort värde på dina åsikter så att vi kan växa tillsammans. Har du frågor om vad vi kan erbjuda och vad som är på gång, eller egna önskemål om funktionalitet, så tveka inte att kontakta oss direkt!

app.PNG comprimerad (1) (1) (1).png

Gångstigar och rörelsemönster

Med hjälp av olika tekniker kan vi med hög noggrannhet mäta hur besökare rör sig inne i en lokal eller ute i stadsmiljö. Följ besökarnas väg genom området och se var de stannar, var de tittar och hur länge de uppehåller sig vid olika punkter. Utveckla verksamheten genom att anpassa hyllplacering, produktexponering och mycket annat med hjälp av tillförlitlig data istället för magkänsla.

 • Följ besökarnas rörelse genom lokalerna, se vilka vägar de tar

 • Se var de stannar och hur länge vid olika punkter

Besöksflöde och öppettider

​Använd våra kundräknare och ta kontroll över öppettider och personalbeläggning med en veckovy över besöksflöde per timme. Planera arbetstider och öppettider efter förväntade besökstal

 • Sätt in mer personal de tider besökarantalet är störst

 • Få en översiktlig kartläggning över besöksflödet över dygnets timmar per vecka​

Demografisk profilering

För att bättre kunna anpassa utbud, framtoning och marknadsföring behövs information från kundräknare om vilka de är som besöker verksamheten. Den enklaste typen av urskiljning är längdbaserad och låter oss se hur andelen barn och vuxna ser ut bland besökarna. Vi kan även mäta och ta fram mer data om kundstocken genom teknik som identifierar kön och åldersgrupp på varje besökare med ansiktsavläsning. Naturligtvis sparas inga bilder eller persondata som gör att besökare kan identifieras.

 • Se fördelningen av barn och vuxna bland besökare

 • Se kön- och åldersfördelningen på kundstocken

Realtidsmätning och lokalbegränsningar med kundräknare 

Realtidsmätning av besöksflöde via kundräknare och liknande system är något som blivit mer och mer efterfrågat på senare år. Man kan vilja veta hur många besökare som befinner sig inne i lokalerna av olika skäl, främst ur säkerhetssynpunkt eller för att planera personal och arbetsinsats. Vi kan mäta och presentera detta i önskat format, och som en följd av realtidsmätningen lagras besökstopparna historiskt sökbart per dag.​

 • Se antal besökare som befinner sig inne i lokalen just nu

 • Stäng ingångar/öppna fler kassor när besökarantalet närmar sig maximalt tillåtna för lokalen ur säkerhetssynpunkt

Kontakta oss
IMAS_logo_white_400-px.png
SITEMAP
KONTAKT

fd@imas.net

+46 760 09 42 00

 

IMAS Sweden AB

Vällebergsvägen 19

45930 Ljungskile

Org.nr. 556723-9552

SOCIALT
 • LinkedIn
 • Facebook

© 2020 Integrated Marketing & Analysis Systems Sweden AB