BESÖKSRÄKNARE OCH KUNDRÄKNARE

Räkna besökare med 3D- eller WIFI-teknik ­– vilket ska man välja?

Hur vi på IMAS räknar besökare och kunder

Vilken teknik man väljer beror på vad man vill mäta och hur förutsättningarna ser ut på plats. Det kan vara så att teknikerna kompletterar varandra på ett bra sätt. 

 

När vi mäter och analyserar besöksstatistik och besöksflöden använder vi oss antingen av besöksräknare (kundräknare) som enkelt sätts upp i taket, eller via trådlösa nätverk som fångar upp anonymiserade WIFI-signaler från mobiler. Båda teknikerna är väl beprövade och har en hög tillförlighet. 

En besöksräknare (eller kundräknare) som bygger på 3D-teknik fungerar utmärkt när man vill mäta en inpassering eller utpassering, oftast är det vid en entré men det går utmärkt att placera utrustningen på andra ställen där besökare passerar. Besöksräknare är enkla att skruva upp och ansluts endast genom en nätverkskabel (plug-and-play). Man kan enkelt ansluta fler enheter i nätverket. Vill man mäta i realtid hur många som befinner sig inom ett visst område ska man använda sig av besöksräknare som bygger på 3D-teknik.


Har man stora ytor och vill mäta på platser med många besökare är besöksräkning med WIFI ett bra val. Tekniken används av många stadskärnor och köpcentrum, men också av enskilda butiker. 
 

Har man exempelvis redan ett befintligt WIFI-nätverk installerat och vill räkna antalet besökare och följa rörelsemönster så är WIFI-tekniken ett mycket intressant alternativ. Saknar man ett WIFI-nätverk, eller behöver utöka sitt befintliga, så kan man enkelt sätta upp ett med hjälp av upp våra väderskyddade 4G-routrar som fungerar lika bra inomhus som utomhus.

Fördelar med 3D-kundräknare

  • Oöverträffad noggranhet

  • Realtidsdata

  • Täcker stora områden

  • Skyddande av personlig integritet

  • Installationshöjd från 2.2m upp till 20m

  • Power over Ethernet (PoE)

Förklaringsvideo om hur wifi besöksräkning fungerar

Besöksräknare och kundräknare som bygger på 3D-teknik

Hög precision, enkla att installera och proaktiv support


Dygnet runt hjälper vi våra användare runt om i världen att räkna besökare och analysera besöksmönster. Vi vet värdet av att ha tillförlitliga besöksräknare (kundräknare) som levererar tillförlitlig information, är enkla att installera och supporta.  

3D-besöksräknarna som vi på IMAS använder oss av har en träffsäkerhet på över 99 procent – siffror som konventionella besöksräknare inte når upp till. De är stöttåliga tack vare sin robusta design, de är enkla att skruva upp och ansluta med hjälp av en nätverkskabel och de skickar automatiska notifikationer om deras status – vilket möjliggör proaktiv support.  
 

På flygplatser kommer anonyma passagerarrörelser över långa sträckor att leda till nya insikter och en mer sömlös reseupplevelse.

 

Vad är då AI och deep Learning? Artificiell intelligens är ett algoritmiskt system som efterliknar människans hjärna och dess reaktion på förändringar och åtgärder. Till skillnad från traditionell mjukvara, som dömer en situation från en begränsad uppsättning if-then-regler, koncentrerar AI sig på mönster som är igenkännliga i en mängd olika uppsättningar. Deep learning är den process genom vilken en AI lärs hur den skall tolka inmatningar från en specifik situation och tilldelar dem ett svar. 

Besöksräknare och kundräknare WIFI – räkna och följ besökare på ett nytt sätt  

Med hjälp av ny teknik kan vi idag enkelt mäta stora besöksflöden genom att fånga upp anonymiserade WIFI-signaler från exempelvis smarta mobiltelefoner. Tekniken, som kommer från företaget Bumbeelabs, bygger på över 10 års forskning och är noggrant testad och validerad. Har man ett befintligt trådlöst nätverk kan man med stor sannolikhet komma igång med mätningen direkt utan att behöva göra några installationer.

 

Ett statistiskt tillvägagångssätt

Besöksräkning med hjälp av WIFI-nätverk har ett statistiskt tillvägagångssätt och fungerar på samma sätt som en opinionsundersökning – det innebär att du inte frågar alla, utan tillräckligt många. Systemet utgår ifrån en kontrollräkning på plats och olika filter (RSSI etc.) utgör sen grundbulten för uträkningen.  

 

Enkel och säker teknik

Man uppskattar att cirka 85% av befolkningen har WIFI aktiverat i mobilen. När det är påslaget så skickar den 15 gånger i minuten ut signaler (pings) för att leta efter tillgängliga nätverk. Signalerna samlas in och skickas till servrar för att sen tolkas om till unika besökare. Den enda informationen som sparas är telefonens position och all personlig data raderas inom ett par mikrosekunder. Allt sker enligt GDPR-bestämmelser och är godkänt av Datainspektionen.

 

Kunskap och underlag till bättre beslutsunderlag

När man får tillgång till information om hur besökaren rör sig i en miljö får man bättre möjligheter att höja kvaliteten på besöket. Kunskap om besöksflöden ger också mer rättvisande bild inför etableringar och värderingar. Många stadskärnor, köpcenter, flygplatser kaféer och restauranger använder systemet och kan exempelvis se hur länge en besökare stannar och hur de rör sig från att de anlänt till att de lämnar området.

 

Analyser och rapporter via webbapplikationen Xperio

Informationen analyseras och presenteras på ett enkelt sätt

i vår webbapplikation Xperio. Användaren loggar in via en webbläsare eller en applikation till mobilen.

 

Skippa installationen om det redan finns ett befintligt WIFI-nätverk

Finns det redan idag ett WIFI-nätverk från någon av de stora leverantörerna så är chanserna goda att man direkt kan komma igång och mäta sina besökare utan att behöva göra några installationer. Saknar man ett WIFI-nätverk, eller behöver utöka sitt befintliga, så kan man enkelt sätta upp ett med hjälp av upp våra väderskyddade 4G-routrar som fungerar lika bra inomhus som utomhus.

 

Vi levererar WIFI-mätning tillsammans Bumbeelabs

År 2008 började Bumbeelabs utveckla sin produkt för att mäta och följa besökare med hjälp av trådlösa nätverk. Arbetet inleddes inledningsvis tillsammans med Sveriges största retailkedja för att positionera varor och förbättra inomhusnavigering. Men 2010 kom Bumbeelabs, tillsammans med Svenska stadskärnor, på idén om att ta steget att utveckla lösningen till utomhusmiljöer. Idag har IMAS och Bumbeelabs ett nära utbyte med varandra.

mobiltelefon med wifi för besöksräkning

Köp besöksstatistik istället för en pryl

Köp av 3D kundräknare

3D Kundräknare paket (inkl. support, drift och webbportal)

3D Kundräknare paket (inkl. support, drift och webbportal)

349,00 krPris

Wifi Besöksräknare

Att räkna besökare med wifi är perfekt när det kommer till stadskärnor och platser med mycket besökare på stora ytor. Med denna teknik är det möjligt att se vart besöket började vart besökarna gick och hur länge de var där. I tjänsten nedan ingår 4G router med wifi i utomhusbox, drift och support. Ingen bindningstid.

Wifi Besöksräknare

Wifi Besöksräknare

849,00 krPris
IMAS_logo_white_400-px.png
SITEMAP
KONTAKT

fd@imas.net

+46 760 09 42 00

 

IMAS Sweden AB

Vällebergsvägen 19

45930 Ljungskile

Org.nr. 556723-9552

SOCIALT
  • LinkedIn
  • Facebook

© 2020 Integrated Marketing & Analysis Systems Sweden AB