StartBesöksräknare – Varför People Counting

Möjligheterna med People Counting

"The sky is the limit", kanske är det ett uttjatat begrepp för vissa men det tycker inte vi när vi pratar om People Counting och alla möjligheter som finns för retailbutiker och offentliga aktörer som vill skapa en bättre besöksupplevelse. I takt med att ny teknik utvecklas skapas snabbt nya möjligheter för vad du kan mäta. Idag kan en butik, köpcentrum eller handelsplats täcka alla ytor, spåra besökarnas rörelsemönster, trigga olika events, till exempel kan vi med hjälp av AI-teknik visa anpassade budskap beroende på vem det är som passerar, ex kön och ålder på besökaren.

Image by Emily Morter
Image by Ryoji Iwata

Varför People Counting?

People Counting för nybörjaren och utforskaren

 

På den här sidan använder vi det engleska begreppet People Counting, det är alltså samma sak som besöksräkning. Vi kommer gå igenom några grunder som är bra att känna till är man börjar räkna besökare och kunder. Vi kommer att titta på ett par av de senaste möjligheterna inom People Counting och även tipsa om fördjupad läsning på vår sida, till exempel en gratis guide för dig som vill ta besöksräkningen och försäljningen till nästa nivå i din butik.

Image by Tomas Williams

Syftet med People Counting

Huvudsyftet med People Counting är att förstå den nuvarande situationen och försöka förbättra den. Om du till exempel inte vet det faktiska antalet besökare och när de besöker tvingas du att spekulera och gissa. "Min känsla säger mig att det var många besökare idag", "vi har fler kvitton, därför måste vi ha haft fler besökare", det kan vara sanna påståenden, men kan du bevisa det?

People Counting handlar om att veta när och under vilka omständigheter man tar emot besökare.

Guide för butiker: konvertera besökare till kunder

Besöksflöden i städer och byggnader

"Utveckling kräver ett öppet sinne"

Det här är något vi lär oss i skolan och något som ständigt upprepas när man bedriver forskning. Det spelar ingen om du är en fysiker som studerar partiklar eller driver en butik – nyckeln till långsiktig framgång är ett öppet och vetenskapligt tillvägagångssätt. Du måste känna till den nuvarande situationen för att kunna dra slutsatser om ändringarna du gjort hade någon effekt. Gav den senaste marknadsföringskampanjen fler besök? Ökade antalet köp när vi ökade personalstyrkan?

Oavsett om du är en avancerad användare eller nybörjare ska alltid det vetenskapliga förhållningssättet finnas med när du jobbar med People Counting. Oavsett om informationen/datat som du samlar in är ”dålig" eller "bra" för din verksamhet just nu, finns den där och kommer att vara till nytta när du fattar nya beslut.

Kolla in den här videon och se några av möjligheterna som finns.

Fördelar med People Counting

 • Mät och förbättra din verksamhet med People Counting för att öka kundnöjdheten och effektiviteten i butiken
   

 • Spåra rörelsemönster, uppehållstid, konversationshastighet etc. för djupare besöksanalys
   

 • När du har relevant data ökar du valideringen vid beslutsfattande

Chessboard on a Yellow Background
Image by Laurent Perren

Varför SKA Du ANVÄNDA VÅRA TJÄnSTER

Vi erbjuder People Counting som en tjänst:

All hårdvara ingår i ett fast månadspris. Vi förser dig med den senaste tekniken och ser till att allt är korrekt inställt så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.

Ingen bindningstid, du bestämmer själv när du vill avsluta kontraktet.

Vi erbjuder alltid

 •  People Counting med personlig service och support.
  Vi arbetar i små flexibla team och när support och service behövs finns vårt supportteam där för att hjälpa dig med en gång

 • Support på det lokala språket.

 • Långsiktiga relationer. Vi har hjälpt företag och intuitioner att samla in besöksanalyser i över 30 år
   

Läs mer här.

Här finns vi

Med över 30 000 installationer och flera hundra kunder spridda över Europa och Sydostasien har vi etablerat starka relationer med våra kunder och leverantörer. Huvudkontoret för vår nordiska verksamhet finns i Sverige, huvudkontoret för Europa i Tyskland och för Syd-Sydostasien i Thailand.

30 000+
INSTALLATIONER

VÅRA KUNDER

Vi har turen att hjälpa flera av de bästa i branschen med besöksräkning. Här är några som vi arbetar tillsammans med

Hur kan vi hjälpa dig?

Hos oss kan du köpa besöksräknare eller skaffa ett abonnemang med en fast månadsavgift där allt ingår så att du enkelt kan göra besöksanalyser, utan bindningstid eller startavgifter.

person.png
Xovis besöksräknare_IMAS.png

KONTAKTA OSS IDAG

Välkommen att boka en presentation, ett möte eller ställ en fråga.